search instagram arrow-down

Facebook

Stâng cu putere marmura rece a chiuvetei. Deasupra ei este prinsă, pe perete, o oglindă pe care ar trebui să-mi amintesc să o șterg mai des. Îmi văd în ceață ochii extrem de roșii, din două motive bine determinate: oglinda este rușinos de jegoasă, iar ochii mei sunt înlăcrimați.

Îți mărturisesc că n-am avut o seară prea bună. De fapt, a fost cu adevărat dezastruoasă, iar sufletul meu este rupt într-un număr considerabil de bucățele. Simt cum o lacrimă îmi alunecă pe obrazul stâng, și pe chip îmi apare un colț de zâmbet. Așa de lent mi-a traversat lacrima obrazul, încât a părut că mă mângâie.

Te-ai întrebat vreodată de ce viața îți servește din senin fericirea pe tavă, din care te îmbeți cu toată setea din lume, doar ca mai apoi să primești respectiva tavă în cap și să ți se risipească toată fericirea? Așadar, nu sunt singura.

Se întâmplă lucruri pe care nu le poți controla. Apar situații pe care nu le poți anticipa. Într-o fracțiune de secundă, te simți ca și când ai cădea pe spate, în gol, de la 10 etaje înălțime. Simți un nod în gât, și poate e mai bine să-l ai acolo, pentru că așa nu poți rosti cuvinte pe care mai târziu să nu le poți lua înapoi. Sufletul ți-e zgâriat de gheare invizibile, până când, în cele din urmă, se va rupe.

Îmi șterg obrazul ud și oftez obosită. Știu ce se întâmplă acum. Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva, și nu o să fie nici ultima oară. Acum este timpul în care trebuie să descopăr din ce materiale sunt făcută și ce sunt capabilă să îndur. Este timpul în care voi face cunoștiință cu o altă latură de-a mea, care până în acest moment a stat tăcută și liniștită în umbră, așteptând momentul potrivit să își strige existența.

Da, viața te va încerca tot timpul. Te va pune în situații dificile, în care vei descoperi ce fel de om ești, dar și ce fel de om trebuie să devii. Cu fiecare lovitură primită, obții din ce în ce mai multă putere.

Îți înfloresc cicatrici pe suflet, pe care ar trebui să le porți cu mândrie, pentru că ele te transformă într-un simbol.

Ești un simbol al puterii, al înțelepciunii, al răbdării, al ambiției, al frumuseții. Prin loviturile sale, viața are grijă să îți arate acest lucru. Are grijă să îți arate faptul că, orice s-ar întâmpla, tu ești de neînvins.

La următoarea mea seară cu adevărat dezastruoasă, îmi voi reaminti acest lucru. Asta și faptul că trebuie să-mi curăț oglinda din baie.

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: