search instagram arrow-down

Facebook

În cazul în care ești o fire zăpăcită și uiți să îți ștergi pantofii înainte de a pleca la o întâlnire importantă, să știi că gelul dezinfectant pentru mâini, în combinație cu un șervețel, face o treabă formidabilă în a oferi un aspect îngrijit pantofilor tăi. De asemenea, maschează faptul că ești cu capul în nori și uiți să faci lucruri de bun simț, cum ar fi să te asiguri că nu arăți de parcă ai avea o pasiune inexplicabilă pentru traversarea bălților de noroi de pe stradă.

Utilitatea gelului dezinfectant am descoperit-o pe o bancă, într-un parc, în timp ce îmi așteptam persoana cu care urma să discut. Îmi executam liniștită curățarea pantofilor, când o voce de fetiță a răsunat de undeva din dreapta mea : ” Tanti, îmi dai și mie 1 leu? “

Îmi îndrept privirea spre sursa vocii și descopăr o țigăncușă de vreo 6-7 ani, care se uita cu doi ochi ciocolatii la mine. I-am răspuns că n-am să-i dau un leu, însă am niște biscuiți cu miere la mine. Mi-a răspuns că ar vrea să-i primească, după care s-a așezat agale în dreapta mea, pe bancă.

I-am dat biscuiții, și fiecare dintre noi și-a desfășurat liniștită activitatea – eu lustruind vârful pantofului stâng, iar ea ronțăindu-și biscuitele. După ceva vreme, țigăncușa a început să se foiască, ceea ce mi-a distras în mod involuntar atenția către ea. Din buzunarul pantalonilor ei, a scos o foaie ruptă dintr-un carnețel. “Ai un pix?”, m-a întrebat ea. Curioasă, am dat din cap în mod afirmativ și am început să scotocesc prin poșetă după el. Când i l-am întins, fata l-a luat și a început să scrie pe foaia sprijinită de lemnul băncii. Am decis că îi voi încălca puțin intimitatea, și mi-am lungit gâtul pentru a putea vedea ce este scris pe hârtie: ” Vreau să mai mănânc biscuiți cu miere. “

Am reușit să citesc și alte propoziții precum: ” Vreau rochiță roz pentru la vară “, ” Vreau ca Pufi să aibă fundă albastră “, ” Vreau să merg în excursie cum mergeau copiii ăia “, plus altele.

Când fata mi-a întins înapoi pixul, am întrebat-o de ce a scris lucrurile acelea pe foaie. Ea s-a uitat la mine foarte ciudat, și după un moment de liniște, mi-a răspuns: ” Da’ tu nu îți scrii visele pe hârtie? “, iar eu i-am răspuns nedumerită că nu.

Replica: ” Păi de unde știi atunci că le-ai îndeplinit? ” I-am răspuns că nu e nevoie să le scriu pentru a ști că le-am îndeplinit. Ea m-a contrazis. Avea gura plină de biscuiți, dar din pleșcăiturile ei pofticioase, am tradus că dacă nu le notez undeva ca să le am în fața ochilor, poate voi uita de ele, și în momentul în care le voi îndeplini, fie ele mari sau mici, nu voi fi capabilă să simt cu adevărat fericire în suflet, ” sau în stomac “, subliniase ea.

One comment on “Vise și biscuiți cu miere

  1. Vladimir Morar says:

    Foarte frumos ❤️

    Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: