search instagram arrow-down

Facebook

Nu îmi plac interfoanele. De fiecare dată când am de-a face cu un interfon la intrarea unui bloc, mă enervez. Explicația mea este una ciudată, recunosc: bipăitul lung de la finalul apelului îmi amintește de sunetul pe care îl scoate aparatul din spital la care este conectat pacientul, atunci când inima acestuia încetează să mai bată. Habar nu am de ce creierul meu insistă să sublinieze această asemănare, însă nu mă pot abține să nu mă strâmb atunci când tastez numărul apartamentului prietenei mele, pe care vreau să o vizitez.

Aștept să îmi răspundă, dar văd că reacția ei tot întârzie să apară, așa că anulez apelul. În schimb, îmi deschid poșeta și îmi caut telefonul, pentru că am de gând să o bombardez cu mesaje până îmi va da acces în bloc. Este aprilie și ninge, deloc surprinzător. În schimb, mă surprinde încăpățânarea mea inexplicabilă de a mă îmbrăca subțire, chiar dacă văd cu ochii mei cum afară este o combinație formidabilă între ninsoare, ploaie și mult, mult noroi.

În timp ce eu îmi blestem proasta alegere a ținutei mele subțiri și mormăi în bărbie câte ceva despre cum mai bine arătam ca Michelin Man, câțiva copilași se bucură nespus de fulgii uriași care cad din cer. Se zbenguie în grădina blocului, țipă și se bucură de viață.

Cum nu aveam altceva mai bun de făcut și prietena mea părea răpită de extratereștrii, am încetat să mai mormăi și am decis să-i spionez subtil.

– Apă! Eu sunt apa!! țipă copilașul numărul unu, în timp ce făcea niște scheme în aer cu mânuțele.

– Atunci eu sunt focul, interveni o blondină cu părul împletit în două codițe, punându-și mâinile în șold și aruncându-i o privire superioară băiatului.

– Eu vreau să fiu vântul! țipă un altul.

– Eu pământul, se lovi un alt minion cu pumnul în piept.

Problema majoră era că eu mai depistam încă un prichindel, mai gânditor, mai liniștit. Copilașul numărul cinci se uita tăcut la prietenii lui entuziasmați.  Apă, foc, aer, pământ. Toate elementele erau luate. Heh, de aici începe drama!

Gașca de șoc a început să râdă când a realizat că minionul numărul cinci a rămas fără element.

– Și tu ce-o să fii? îl întrebă fetița pe băiețel, cu același zâmbet pe față. ( Focoasă, într-adevăr)

– Dacă nu te-ai grăbit…îl mustră Pământul.

După câteva secunde de gândit și după ce i-a aterizat în cel mai drăgălaș mod posibil un fulg de nea pe nas, băiatul i-a răspuns:

– Eu. Eu o să fiu eu.

Prietenii lui i-au aruncat o privire mirată, după care au început să râdă iar. Eu, în schimb, am început să zâmbesc.

– Tu nu poți să fii tu, începuse Apa după ce se potoli din râs. Dacă nu ai apă, nu poți face ceai de dimineață. Dacă nu ai foc, nu îl poți încălzi.

– Ceaiul crește în pământ! exclamă pe un ton de atotcunoscător Pământul.

– Ceaiul nu crește în pământ, măi !!! Cum poți să spui așa ceva? Ceaiul e făcut din plante, plantele cresc în pământ! îl corectă Focul, după ce și-a dat în mod dramatic o palmă pe frunte.

– Exact !!! o susținu Vântul. Eu nu sunt așa de sigur ce fac, dar știu că sunt util. Adică mereu aud de apă, aer, foc și pământ, deci…

– Da, exact. Stai, știu! Vântul împrăștie semințele pe pământ. Dacă nu ar fi vânt, totul ar crește în același loc. Dar tu? Tu la ce ești bun? La nimic! interveni iar Apa, printre fragmente de râsete copioase.

Elementul cinci le-a dat replica fatală:

– Fără mine, voi sunteți degeaba.

*Tunete și fulgere, revoltă și război în rândul prichindeilor*:

– Ceee?!

– Păi cum?!

– Nu are cum.

– Ba da, are cum, spuse în continuare numărul cinci. Fără mine, cine mai pune apa în ibric, plicul de ceai în apă și ibricul pe foc?! Ca să nu mai spun că ceaiul tot eu îl beau, fraierilor!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: