search instagram arrow-down

Facebook

Stătea un pisoi și se uita într-o baltă, și nu înțelegea de ce ființa din fața nasului ei se mișca deodată cu ea. Dacă își înclină capul, la fel face și impostoarea, dacă mișcă din mustăți, aceeași schemă este executată și de cealaltă, și tot așa. La un moment dat se plictisește să-și mai bată capul cu misterul acesta, și se alintă pe lângă stăpân, că vine ora prânzului și bateriile ei trebuiesc încărcate.

Stăpânul nu o prea bagă în seamă, el stă cu nasul în telefon și se zgâiește la ecran. Tocmai se ceartă cu prietena, îi citește romanele lungi și se gândește că secretul prietenei lui este că ea este pe ascuns un dactilograf iscusit sau că are șase degete la mâna dreaptă, una din două. Altfel nu-și explică rapiditatea cu care ea îi răspunde la mesaje.

 

 

 

19576017_1322727151182989_1837617881_n

 

– Mă, pisoi! exclamă stăpânul, atunci când felina a făcut un salt acrobatic în brațele lui. Ce s-o fi gândit? “Nu mă bagi în seamă, eh? Las` că-ți arăt eu!” Stăpânul și-a lăsat telefonul jos, și a transportat grămăjoara pufoasă în colțul casei, acolo unde îl servește de obicei cu delicatese culinare pisicești, cumpărate la preț redus de la cel mai apropriat supermarket.

Telefonul lui bineînțeles că semnalizează în continuu primirea mesajelor de la prietena de două ori mai supărată acum că îl vede inactiv pe Facebook, dar el decide că este un bun prilej de a renunța la niște nervi care i-ar putea afecta relația. Se lasă pe vine și-l scarpină de două ori pe pisoi după ureche, după care îl ascultă cum ronțăie Whiskas-urile cu cea mai mare poftă de pe planetă.

– Norocul tău că nu ai de-a face cu așa ceva, i-a spus el animalului.

Medită la faptul că ele, animalele, duc o viața mult mai ușoară. N-au ele complicații legate de sentimente, de faptul că iubitele lor sunt prea agitate și neîncrezătoare și au impresia că partenerul le înșeală, sau alte dramatisme. Ele doar beau, mâncă, se reproduc, vânează și dorm, altceva nu există. Deși, dacă ar fi învățate să facă și altceva, probabil ar mai adăuga câte ceva la rutina lor. N-au cum să facă altceva dacă nu sunt învățate de mici.

Sau dacă nu ești învățat deloc. De fapt, acum că stă și-și analizează animalul de companie mai bine, realizează faptul că nu ai cum să te comporți într-un anume fel decât dacă ai învățat asta de undeva, fie că te-au învățat alții, fie că ai văzut tu la alții.

Pisoiul a terminat de ronțăit și a căscat una bună, iar stăpânul e deja cu telefonul în mână, neștiind cum să formuleze ce are acum în cap, încât să sune blând și pacifist. Se gândește el la faptul că dacă prietenă-sa este capabilă să conceapă un scenariu absurd (în opinia lui) în care el este infidel, rezultă două variante: ori ea a învățat de la partenerii anteriori că orice este posibil, ori chiar ea ar fi capabilă de așa ceva.

Doar modul în care privești lucrurile reflectă câte ceva despre ce fel de om ești, nu?

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: