search instagram arrow-down

Facebook

Călătoresc în ani lumină de când exist, dar niciodată nu am putut să înțeleg firea omului. Am vizitat și eu pământurile lor, am străbătut păduri și munți și oceane și deșerturi fără pic de apă, am trăit și eu printre ei, dar pentru mine, oamenii au rămas o enigmă.

Casa lor este de-a dreptul spectaculoasă, recunosc. Nicăieri în tot Universul acesta nu am mai văzut atâta viață, și un asemenea sincron impecabil. Din câte am putut eu să observ, oamenii habar nu au că natura respiră deodată cu ei, și că izvoarele sunt pulsate tot pentru ei,  din inimile celor mai bătrâni munți. Totodată, ea este cea care le oferă și hrană, și adăpost, și cel mai minunat loc în care să te aventurezi.

Practic, natura lor le este o gazdă inimoasă, care le oferă all inclusive masă și cazare de miliarde și miliarde de stele, iar ei sunt niște simpli călători, la fel ca mine.

Cu toate acestea, oamenii sunt într-atât de orbi, încât nu observă frumusețea vieții, pe care au primit-o cadou.

Ei nu se îmbată cu diminețile răcoroase de vară, cu roșeața cerului atunci când soarele răsare printre nori, cu liniștea pădurilor, cu frumusețea stelelor care se văd atât de bine de pe pământul lor, cu muzica redată de propriile lor creații.

Da, au făcut și oamenii lucruri frumoase. Au compus cântece, au scris cărți, au inventat mijloace de transport, știu chiar să și gătească foarte bine.

Oamenii sunt o enigmă pentru mine, pentru că având toate acestea în palmele lor, ei aleg să se îndrăgostească obsesiv de fețe pe care oricum le vor uita și de obiecte pe care oricum le vor pierde, iar când sosește momentul în care îi privesc drept în ochi, ei mă roagă cu disperare să le mai dau un singur minut, ca să mai poată simți pentru ultima oară briza mării, căldura soarelui și iarba deasă sub tălpile lor aspre.

Dar eu nu le pot da acel minut în plus.

 

 

One comment on “Sunt un simplu călător

  1. melisamatei says:

    Și ei continuă să se tot închidă în complexitățile lor, în loc să se deschidă spre marele Univers..

    Like

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: