search instagram arrow-down

Facebook

Salut! Sunt un tip cool dintr-un oraș mare, am un Iphone 7 Plus și port niște blugi foarte skinny, care să se asorteze cu adidașii mei orbitori de albi, ei fiind motivul pentru care atunci când plouă ușor, mă urc la volanul mașinii mele în care bubuie scârțâiala la maxim și conduc nici mai mult, nici mai puțin de 2 km distanță, pentru ca nu cumva să mi se păteze șmecherimea cu puțin noroi.

Sunt tânăr, sunt student în anul trei la o facultate la care m-am dus ca să scap de gura părinților, și pe care, în mod evident și logic, nu o prea frecventez. Nu-mi pasă mie de prostiile alea, și nici de tocilarii care stau toată ziua cu nasul în carte și își pierd zilele cu învățatul. Mie-mi place să ies seara plin cluburi și să mă distrez, să mai stau cu băieții la câte o bere și să mă bag în seamă cu tipe frumoase. De obicei, le momesc cu câte un “Pisi,pisi!”, dar unele nesimțite nici măcar nu se întorc la salut. Lipsă de educație, ce să mai…

Chiar acum sunt la volanul mașinii pe care maică-mea și taică-meu mi-au cumpărat-o, atunci când am devenit major. Normal că sunt vitezoman, doar sunt un tânăr teribilist fără pic de prudență. Fac depășiri periculoase și claxonez ca ultimul apucat dacă mă enervează respirația unui sărman șofer care circulă perfect regulamentar, pentru că oamenii trebuie să știe cine e grozavul aici, mă înțelegi?

Trag pe dreapta, în apropierea unui bolovan imens, pentru că vreau să fumez și eu o țigară ca tot omul, și nu, nu pot să fac asta în mașină, pentru că ai mei nu știu că fumez, și nu mi-ar da în niciun caz bani de țigări. Să nu vă imaginați că părinții mei sunt degradați, și că eu sunt rezultatul neimplicării lor în viața mea. Greșit, am niște părinți iubitori, care s-au străduit întotdeauna să-mi ofere cât de mult au putut, și care au încercat să mă îndrepte spre drumul cel bun. Cel vinovat sunt eu, pentru că mă încăpățânez să nu ascult de sfatul unor oameni care au rolul de mentori, să le cheltui aiurea banii care sunt alocați pentru educația mea, și să mă stric în fiecare zi, alegând un anturaj prost și un comportament deprimant. Deci dacă află că fumez pe banii lor, adios.

Cum să mă apuc să lucrez singur pentru bani?? Ai înnebunit? EU, să pun osul la treabă?! Cred că ți-e rău.

Scot țigara din pachet și mi-o aprind, dând din cap pe ritmul unei melodii din engleză care se aude din mașina mea și pe care nu o înțeleg deloc, dar sună bine, așa că ce mai contează. Mă întorc spre bolovan și îmi duc palma la nivelul sprâncenelor, ca să mă pot uita puțin mai bine la el, fără să-mi intre soarele în ochi. Trebuie să specific că eu l-am numit “bolovan” pentru că ultima carte pe care am citit-o a fost în clasa a opta, și mi-a venit greu în cap cuvântul “stâncă”.

Și pe stâncă…

Pe stâncă e cineva!

Îmi mijesc ochii, ca să pot vedea mai bine… hoooopa! Văd o rochie lungă, verde, care flutură în aer din cauza vântului, și un păr blond, ondulat, de culoarea florilor de tei. “De culoarea florilor de tei” este o asemănare pe care am găsit-o pe Google, atunci când căutam ceva replici bune de combinat, și acum mi-a venit chestia asta în cap.

Îmi arunc țigara și o sting cu piciorul, apoi mă îndrept cu pași grăbiți spre stâncă, unde odată ajuns, intru în vorbă cu ea:

– Dar ce face o fată așa frumoasă ca tine aici, așa singurică?

Ea nu s-a întors cu fața spre mine, și nici măcar nu a tresărit. Stătea în loc și privea în direcția opusă.

– Hei!

Nimic.

Mai fac câțiva pași, ca să ajung umăr la umăr cu ea, și o privesc din lateral. Are o față foarte frumoasă din profil, niște buze mare și un nas finuț, gene lungi și sprâncene arcuite, dar tot nu mă bagă în seamă. Încep să mă prezint, încep să-i spun una alta, poate poate îi trezesc interesul, și o întreb și dacă îmi dă un număr de telefon sau un Facebook, ceva.

Când credeam că nu va reacționa deloc și voiam să mă pun în raza ei vizuală, ca să îi pot vedea privirea, se întoarce spre mine, iar mie îmi piere glasul. Ochii ei erau hipnotizanți-aveau o culoare aurie, și cumva puteam să văd în irișii ei valuri de lumină, ca și când ochii ar fi o fereastră către o lume aurie din alt Univers.

Fata și-a ridicat ușor mâinile de lângă corp, și le-a așezat pe obrajii mei, privindu-mă atât de intens, încât aveam impresia că îmi pătrunde în suflet. Credeam că vrea să mă sărute, dar o clipă mai tărziu

am simțit cum își înfinge unghiile în carnea mea

și cum îmi smulge pielea de pe față

și cum ea se desprinde cu putere de pe oase

iar eu urlu

Am căzut pe pământ și mă zvârcoleam de durere, iar ea s-a aplecat încruntată asupra mea, și mi-a spus cu o voce calmă:

– Nu este nimic aici.

Mi-a dat pielea la o parte, iar acum, când mă uit în oglinda reflectorizantă, nu mai știu cine sunt.

Dar…

nici înainte să o facă nu știam.

Sau…

Doamne, oare eram? Oare am fost măcar vreodată cineva? Oare dincolo de pielea mea, în adâncul sufletului meu, am fost vreodată CINEVA?

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: